неділя, 28 серпня 2016 р.

Вернісаж відкрито!

СИСТЕМА ЗАНЯТЬ З МАЛЮВАННЯ
 ЗА ПРОГРАМОЮ "БАРВИСТА ГІЛКА ПЕТРИКІВКИ"

      Петриківський декоративний розпис - справді унікальний, неповторний та надзвичайно колоритний вид народного декоративно - ужиткового мистецтва. Той, хто хоча б раз спробував "почитати" мову петриківських мальовок, уже ніколи не буде байдужим до цього джерела народної творчості.
      Більше року  назад автор статті та автор цього блогу вперше  власноруч виготовила пензлик-кошачку та спробувала малювати щось схоже на петриківський розпис...Потім була  створена Програма художньо-естетичного розвитку дітей "Барвиста гілка Петриківки", яка передбачала залучення дітей  старшого дошкільного віку до мистецтва петриківського розпису через  гурткову роботу та організацію спеціальних теоретичних та практичних занять з декоративного малювання.
      Проте, як показує практика, педагогам нелегко було спланувати та провести такі заняття, особливо тим,  хто як кажуть, "пензлика в руках не тримав". Тому постала проблема розробки цілісної системи занять за даною програмою та, оскільки, це заняття з малювання - то й виготовлення зразків малюнків.
       І от сьогодні, напередодні нового навчального року, можна  оголосити про "відкриття" вернісажу  зразків петриківських мальовок та презентувати СИСТЕМУ ЗАНЯТЬ З ДЕКОРАТИВНОГО МАЛЮВАННЯ ЗА ПРОГРАМОЮ "БАРВИСТА ГІЛКА ПЕТРИКІВКИ"
     Думаю, після ознайомлення, колеги активно обговорюватимуть нові методичні надбання.



7 коментарів:

  1. Неймовірно цінна розробка, що неодмінно зацікавить справжніх поціновувачів малювання.
    А хто так не думає, пропоную лише один раз спробувати помалювати "кошачкою" елементи петриківського розпису.

    ВідповістиВидалити
  2. Відповіді
    1. Велике спасибі, моїм уважним колегам))Признаюся, для мене тепер петриківка як сеанс арт-терапії!! Вже треба фарби докупити бо повимальовувала...))Можу майстер-клас провести і дууууже багато розказати про цей розпис.І, навіть, якщо не вийде шедевр, то просто помилуватися малюнками або з фарбами і пензликами попрацювати - буде дуже корисним, напевно, кожному.

      Видалити
    2. Заняття з ПЕТРИКІВКИ вже розпочали. Дітям дуже подобається, бо це для них щось новеньке, незвичне та цікаве)))

      Видалити
  3. Дійсно, неймовірно цінна розробка матеріалу! Захоплює та вражає! В мене також є прекрасна картина, подарована автором, яку я повісила у себе в кімнаті))))))))

    ВідповістиВидалити
  4. А я уже бачила дуже гарні малюнки з петриківським розписом дітей логопедичної групи.

    ВідповістиВидалити