неділя, 20 грудня 2015 р.

ТАНЦЮВАЛЬНО-РУХОВА ТЕРАПІЯ

     Фізкультурно-оздоровча робота у дошкільному навчальному закладі передбачає заходи по здоров'язбереженню та здоровя'формуванню усіх учасників навчально-виховного процесу, у тому числі й педагогів. 
     Для зняття фізичної та психологічної напруги,  покращення самопочуття та настрою ми практикуємо проводити з вихователями танцювально-рухові  розминки, щ є схожими до популярного сьогодні серед психологів методу танцювально-рухової терапії. 


     За однією з версій, засновницею танцювально-рухової терапії як самостійного виду психотерапії є Габріелла Ротт - театральний режисер, дослідник новаторського напряму в театральному мистецтві, відомий у всьому світі вчитель танцю, автор знаменитого танцю "п'яти ритмів". Внесок Габріелли Ротт у розвиток танцювально-рухової терапії переоцінити - саме вона вигадала спеціальні вправи, що дозволяють успішно вирішити більшість психологічних проблем людини за допомогою руху. Головна ідея вправ полягає в розділенні тіла людини на сім основних зон:
  1. Зона номер 1 - голова та шия;
  2. Зона номер 2 - плечі;
  3. Зона номер 3 - ліктьові суглоби;
  4. Зона номер 4 - кисті рук;
  5. Зона номер 5 - таз і хребет;
  6. Зона номер 6 - коліна;
  7. Зона номер 7 - ступні.
Тепер, виходячи з даного поділу тіла на конкретні зони, легко можна визначити проблему - якщо ви відчуваєте постійну напругу та скутість в області голови і шиї, отже, теперішня швидкість ваших думок і дій розходиться з оптимальною швидкістю, з якої ви звикли мислити і діяти. Можливо, причина проблеми криється в надмірно динамічному ритмі вашого життя або неефективне використання власного часу з наступним форсуванням подій життя. Так чи інакше, вам слід дотримуватися звичного для вас темпу життя. Відчуття дискомфорту в зоні номер 2 говорить про те, що ви взяли на себе більший обсяг зобов'язань, ніж той, з яким ви в змозі впоратися. Вам варто переглянути свої життєві цілі і пріоритети, можливо, ви займаєтеся не своїм справжнім покликанням. Якщо ви відчуваєте скутість в ліктях (зона номер 3), це свідчить про вашу нерішучість і надмірної скромності, зажим в зоні 4 говорить про вашу невпевненість у власних силах, відчуття дискомфорту в області хребта і тазу (зона номер 5) може означати наявність певною мірою сексуальної закомплексованості. Те, як людина згинає ногу в області колінної чашечки (зона номер 6), говорить про готовність людини до потенційних змін способу життя. І нарешті, зона номер 7 є показником ваших амбіцій, того, яке місце в суспільстві ви прагнете зайняти. Якщо ваша ступня повністю стикається з землею при ходьбі, значить, ви повні рішучості досягти всіх поставлених життєвих цілей, ваші цілі об'єктивні і не суперечливі.

іНФОРМАЦІЯ З САЙТУ http://psychologis.com.ua/tdt_dvoe_zn__tancevalno-dvigatelnaya_terapiya.htm

3 коментарі:

  1. Наші дівчата просто супер. Їх можна вже на всеукраїнський фестиваль танцю.

    ВідповістиВидалити
  2. Це тільки початок, ми ще покажем терапію..... оплески організатору!!!!!!!!!!!!

    ВідповістиВидалити
  3. Настрій і самопочуття покращилися вже після перегляду відео. Тепер буду використовувати його як тренувальне для себе.

    ВідповістиВидалити