середу, 22 квітня 2015 р.

ВЧИТЕЛІ У ДИТСАДКУ



Щороку у дитячому садку № 2 «Колобок» функціонує 1 – 2 старших групи, у яких виховуються діти 6-го року життя. Саме шестирічні дошкільники були в центрі уваги професійної розмови між вчителями початкової школи Віньковецького НВК та педагогами дитсадка. 



Колеги мали змогу обговорити питання:

- про Державні стандарти України початкової школи та дошкільної освіти;
- про здійснення моніторингу готовності 6-річних дітей до систематичного навчання в школі;
- про чинні Програми дошкільної освіти та науково-методичне забезпечення до них.

Фахівці звернули увагу на стратегічну мету дошкілля і початкової школи – розвиток особистості, спрямування її на творчість і самореалізацію. Було акцентовано на тому, що в Державних стандартах прямо сказано, що початкова школа має продовжити лінію дошкільного розвитку, закріпити й розвинути в умовах шкільного виховання надбання дошкільного дитинства.  








Практична частина професійної зустрічі відбувалася безпосередньо за участі дітей, що незабаром йдуть до школи. Вчителі мали змогу познайомитися з майбутніми школярами, поспілкуватися з ними, переглянути одне із щоденних занять в старшій групі №6, яке првела Наталія Петрівна Мазуренко.


2 коментарі:

  1. Приймати гостей зі школи приємно, а спілкуватись та ділитися турботами ще й корисно. Тим паче, що спільного є чимало.
    З гордістю і захопленням на занятті спостерігала за нашими дітлахами, які називали сусідів числа, рахували, виправляли плутанину з днями тижня та... просто намагалися сподобатися своїм майбутнім вчителям.
    Наталочці, окремі теплі слова... заняття напрочуд вдале)))

    ВідповістиВидалити
  2. Дякую, дійсно дуже добре що до нашого садочка завітали колеги зі школи, які змогли побачити здібності своїх майбутніх вихованців а також просто познайомитися з ними. Діти радо зустріли своїх вчителів - активно працювали на занятті, були відкритими до спілкування. На мою думку заняття було вдале, скоро до школи........

    ВідповістиВидалити