вівторок, 24 березня 2015 р.

З-під снігу...

Подивіться на картини "Підсніжники"


І розкажіть про них дітям......
         
                Ніжні, подібні до невеликих дзвоників білосніжні квітки підсніжника прикрашають ліс. Підсніжниками їх назвали тому, що починають вони рости в лютому під сніговою ковдрою. А в березні на землі, яка тільки-но прокинулася від зимового сну, гойдаються сніжно-білі квітки. Придивіться до них уважніше: ззовні пелюстки трохи видовжені, ті, що в середині, коротші, з зеленою плямкою. Зацвітає підсніжник так рано тому, що ще з минулого літа запасає необхідні для свого росту поживні речовини. Перші джмелі і бджоли збирають на його квітках солодкий нектар. Небагато підсніжників залишилося у наших лісах, тому їх треба оберігати. А хто захоче милуватися чудовими квітками щовесни, може посадити їх біля свого будинку, в саду або квітнику.

Взято з посібника: 


Яришева Н. Ф.

Основи природознавства: Природа України

Навчальний посібник. - К.: Вища школа, 2010.- 335 c.


Подаються відомості про природні умови, рослинний і тваринний світ України відповідно до специфіки використання зазначеного матеріалу у навчально-виховній роботі з дітьми дошкільного віку.
Для студентів вищих педагогічних навчальнкх закладів, що вивчають дисципліну «Основи природознавства та методика ознайомлення дітей з природою».




1 коментар:

  1. Зверніть увагу на унікальну книжку Надії Федорівни Яришевої ! Відомості про рослини, тварини подаються у формі доступних для дошкільників розповідей. Я б назвала посібник "Основи природознавства: Природа України" НАСТІЛЬНОЮ КНИГОЮ ВИХОВАТЕЛЯ!

    ВідповістиВидалити